Onze keuken

Op La Nozillière serveren we meerdere keren per week avondmaaltijden. Zaterdagavond is pizza-avond, waarop we verse, huisgemaakte pizza’s serveren. Ook is er een frites & kroketten-avond en twee keer per week is er table d’hote, bestaande uit een aperitief, een voor-, hoofd- en nagerecht met een fles van onze huiswijn en koffie. Er is een aangepast kindermenu beschikbaar en met vegetarische wensen kunnen we rekening houden. Tot slot hebben we op zondag een crêpes-avond waarbij we zoete én hartige crêpes serveren.

Bij de bereiding van alle gerechten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streek- en seizoensproducten.

Kijk voor indicatieve prijzen van onze keuken bij Prijzen & Reserveren.

Er zijn overigens diverse leuke restaurantjes in de directe omgeving van onze camping!

Omgeving

La Nozillière ligt op de grens van het departement Haute-Vienne en de Dordogne, middenin het Parc Natural Régional Périgord Limousin. Er is in de directe omgeving van La Nozillière meer dan voldoende te doen om je een aantal weken (of langer) te vermaken. Ook zijn er vanaf de camping en in de directe omgeving mooie wandel- en fietsroutes. Op de camping is toeristische informatie beschikbaar over activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Ook het Office du Tourisme in Oradour-sur-Vayres biedt uitstekende toeristische informatie, onder meer over mooie wandelroutes in de omgeving.

Recreatiemeertjes
Er zijn meerdere recreatiemeertjes in de buurt van La Nozillière waar je desgewenst de hele dag fijn kunt vertoeven. Schoon zwemwater, toezicht, sportfaciliteiten, eetgelegenheden – het is er allemaal. Het Étang de Saint-Éstèphe is onze favoriet, maar ook het sinds 2017 opnieuw geopende Lac de Saint-Mathieu is de moeite waard.
Dierentuin en klimbos
Op 40 minuten van La Nozillière vind je in Le Vigen Parc Zoo du Reynou, een dierentuin van 100 hectare, opgezet rondom een 19e eeuws kasteel. Dieren zoals giraffes, rode panda’s en cheetah’s hebben hier alle vrijheid en wanen zich in hun natuurlijke omgeving. Een natuurlijk dagje uit.

Ook een leuk dagje uit is het Espace Hermeline in Bussière-Galant: met een klimpark, een velorail en een zwemmeer kom je in de loop van de dag gegarandeerd moe maar voldaan weer terug op La Nozillière.

Kastelen
Frankrijk is kastelenland – en ook in de directe omgeving van La Nozillière kun je je middeleeuwse hart ophalen. Vlakbij vind je in Dournazac het monument Château de Montbrun, wat een van de vier overgebleven kastelen van zijn soort in Frankrijk is. In de zomerperiode worden daar rondleidingen georganiseerd. Eveneens in de buurt vind je de kastelen van Cussac en Brie. Op zo’n 25 minuten afstand vind je het kasteel van Rochechouart, waar een museum met hedendaagse kunst is gevestigd. Iets verder vind je het kasteel van Châlus-Chabrol waar volgens de geschiedenisboeken de beroemde Engelse Koning Richard Leeuwenhart in het jaar 1199 bij een belegering om het leven kwam. Een aantal van deze kastelen ligt langs de Route Richard Coeur de Lion, een 180 kilometer lange route met 19 kastelen en andere bijzondere bouwwerken uit de tijd van deze roemruchte koning.
Recente geschiedenis
Hoewel in de buurt vooral middeleeuwse geschiedenis is te vinden, is er aantal plaatsen uit de recente geschiedenis die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Een donkere, maar markante plaats in dit kader is het dorp Oradour-sur-Glane. Hier vond tijdens de Tweede Wereldoorlog als gevolg van een wraakactie van de Duitse bezetter een tragisch bloedbad plaats waarbij op een middag 642 mensen het leven lieten. Het centrum van het dorp werd in brand gezet en verwoest. Wat Oradour-sur-Glane extra indrukwekkend maakt, is dat alles in het centrum van het dorp is gelaten zoals het op de fatale dag er uit zag, inclusief de auto van de huisarts die nog op het dorpsplein staat. Ook is er een ondergronds museum over deze tragische dag uit de recente geschiedenis.

Limoges, de hoofdstad van de Limousin, is een bezoek waard. Limoges is een 2000 jaar oude stad die traditioneel bekend staat om haar porselein, maar ondertussen is uitgegroeid tot een moderne, groene kunststad. Het porseleinmuseum en het Musée des Beaux Arts de Limoges zijn een bezoek meer dan waard.

Cultuur
De Limousin is een streek die zich kenmerkt door veel volkskunst en oude tradities. Die vind je onder meer tijdens een bezoek aan stadjes zoals Saint-Junien (waar veel huizen dateren van de 14de en 15de-eeuw), Montrol-Sénard (een authentiek Limousin-dorp) en diverse charmante dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En, hoewel gelegen in de Dordogne, tijdens je vakantie op La Nozillière mag je de markt van Piégut-Pluviers zeker niet missen.

Het museum voor hedendaagse kunst dat in het kasteel van Rochechouart is, ook vanwege zijn locatie, een aanrader. Of ben je geïnteresseerd in muziek? Dan is het jaarlijkse muziekfestival in Saint-Yrieix-la-Perche wellicht iets voor je, of anders het in juni in het iets verder gelegen Bellac georganiseerde festival voor dramatische kunst en muziek ter ere van de aldaar geboren Jean Giraudoux (1882-1944).

Golf
In de buurt van La Nozillière kun je prima golfen – en daar heb je geen golfvaardigheidsbewijs voor nodig. De 18-holes golfbaan van Saint-Junien ligt tussen bossen en is speelbaar voor golfers van ieder niveau. De internationale golfbaan van La Prèze in Ecuras-Rouzède is ook een heel mooi gelegen 18-holes baan, maar is vanwege het heuvelachtige landschap en de hoogteverschillen wat uitdagender. Beide golfbanen zijn overigens in Nederlands beheer.

Heb je geen eigen golfspullen mee? Dan leen je gewoon onze golfspullen – gratis. We hebben een mannen- en een vrouwenset beschikbaar.

Wandelen en fietsers
Met zijn golvende landschappen en glooiende hellingen leent de Haute-Vienne zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Je kunt er prima op eigen houtje op uit trekken, maar je kunt ook kiezen voor allerlei korte en lange afstandswandelingen die vaak uitstekend zijn uitgezet. Van het kastanjepad dat je door het bos door Dournazac loodst en een wandeling in het park van het kasteel van Nexon tot uitdagende trektochten – het kan allemaal in de Haute-Vienne.

Voor fietsers zijn er diverse mooie routes door Vélo en France uitgezet. De Monts de Blond en de Monts d’Ambazac zijn het meest heuvelachtig en nodigen vooral de sportieve fietser uit. Ook kun je delen van de Route Richard Coeur de Lion, langs diverse kastelen, met de fiets afleggen.

Geologie
De Haute-Vienne is het uiterste westen van het Centraal Massief, kent contrasterende, vaak heuvelachtige landschappen en is met rivieren dooraderd. Zo vind je er een overvloed aan glooiende en beboste heuvels, mysterieuze landschappen met dolmen, menhirs en ruïnes uit het Keltische tijdperk, prachtige valleien, weelderige rivierdalen, uitgestrekte kastanjebossen en hoogvlaktes met talloze rotspartijen en waterbronnen.

Een bijzondere geologische bezienswaardigheid (die door wetenschappers wereldwijd wordt bezocht) is de krater nabij Rochechouart. Deze krater met een diameter met 20 kilometer is het gevolg van een enorme meteoriet zo’n 200 miljoen jaar geleden insloeg.
In Villars (Dordogne) kun je grotten met verschillende kleuren druipsteen en muurschilderingen bezoeken. In Chassenon (Charente) zijn belangrijke thermale overblijfselen uit de Gallo-Romeinse tijd bewaard gebleven. De thermen van Cassinomagus, waarvan de ruïnes dateren uit de 1e eeuw, laten je onderaardse zalen, verwarmingssystemen, zwembaden en warme en koude zalen van weleer ontdekken.

Karpervissen
Altijd al een joekel van een karper willen vangen? Dan zit je goed in de Limousin. Er zijn vele vismeren, zoals het 10 hectare tellende meer van het Domaine de la Ribière waar je karpers tot wel 30 kilo kunt landen, en het meer van Bujaleuf. Ook voor forelvissen biedt de Limousin diverse mogelijkheden.
De Dordogne
La Nozillière bevindt zich precies op de grens van de Haute-Vienne en de Dordogne. Natuurlijk is ook in de Dordogne van alles te bezoeken en te beleven. De markt van Piégut-Pluviers is daar een voorbeeld van. Kanoën in het mooie Brantôme is een aanrader, evenals een bezoek aan Périgueux, de oude hoofdstad van de Périgord, en de grotten van Villars.

11. Klimpark
2. Pizza Capricciosa SHOWCASE
3. Boeuf Bourguignon
1. Chateau de Montbrun SHOWCASE
6. Golf Domaine de La Prèze